epitoanyag-siofok001051.gif

Keresés
Termékek
Geotextíliák
TERRAPLAST GEOTEX
Anyaga: Tűnemezelt, nem szövött, gyökérálló filcszeru muanyag szuroréteg Suru szálszerkezete révén hatékonyan felfogja a talajban lévo finom talajszemcséket, miközben a vizet átengedi. Anyagánál fogva gyökérálló és korhadásmentes, felülete hokezelt, ezért mechanikai tulajdonságai jobbak, mint a hagyományos eljárással készülo geotextíliáknak.
 
                                                    Kiszerelés          Cikkszám        TERRAPLAST GEOTEX            1,5 mx 50 fm        0607-13000000 TERRAPLAST GEOTEX  150    5 m x 100 fm        0607-15050000 TERRAPLAST GEOTEX  200    5 m x 100 fm        0607-2050F000 TERRAPLAST GEOTEX  300    5 m x 100 fm        0607-30500000
175 ft/m2-től
TYPAR® PRO 125

 Alkalmazási területe: Tetoteraszok, fordított rétegrendu, leterhelt lapostetok hoszigetelésre fektetve megakadályozza a finom kavicsszemcsék bejutását az XPS hoszigetelo lapok közé, megóvja az alatta lévo hoszigetelo táblákat vagy vízszigetelo lemezeket a mechanikai hatásoktól. Zöldtetokben beépítve megakadályozza a humusz lemosódását a vízelvezeto (vagy vízmegtartó) pl. TERRAPLAST® PLUS S20P rétegbe, vagy gyökérvédelmet biztosít. Épület körüli szivárgórendszerek elemeként és egyéb mélyépítési munkáknál a geotextíliához hasonlóan filterként használják, megakadályozva azt, hogy a durva kavics vagy zúzalékrétegbe a csapadék vagy a talajvíz által szállított finom talajszemcsék bemosódjanak. Használatával csökkentheto a szivárgókavics mennyisége, növelheto a drén hatásfoka és élettartama (nem tömítodik el). Kiselemes térburkolatok vagy gépkocsi behajtók alatt az említett szuro funkció mellett megakadályozza az altalajból a növények felszínre jutását, a burkolat kozúzalékának talajba fúródását és az ebbol adódó egyenetlen süllyedését, valamint azt, hogy a különbözo ágyazó rétegek egymással elkeveredjenek. Kertészeti felhasználás során a TYPAR® geotextíliával körbevett humusz nem mosódik össze a környezo rosszabb minoségu talajokkal. A telepített növényzet talajának minosége tovább fenntartható, megakadályozza az eróziót.
Beépítési szabályok: A TYPAR® leterítése elott el kell távolítani az aljzat összes olyan szennyezodését, ami az anyag átlyukasztását eredményezheti. A TYPAR® ollóval vagy éles késsel szabható. Ragadós agyagba vagy iszapba nem rakható. A lemezeket egymáson 30 cm széles egyszeru átlapolással toldani. Tartós napsugárzástól védeni kell.

 Anyaga: Nem szövött, hokötéssel készülo PP fátyol. Geotextíliához hasonló, de annál nagyobb szilárdságú és kisebb nyúlású védo, elválasztó, szuro réteg. A természetben eloforduló savak és alkáliák nem károsítják. Gyökérálló, baktériumoknak ellenáll. A finom szemcsék megszurése mellett stabilizáló hatású is, jelentos mértéku oldalirányú erok felvételére is képes.  Muszaki adatok:
Szélesség: 2 m  Hosszúság: 25 m   Egységsúly:125g/m2  Szakító szilárdság: 8,5 KN/m   Szakadási nyúlás: 52 % 

TYPAR® SF 49, TYPAR® SF 56

Anyaga: a TYPAR® PRO 125 lemezzel azonos, de annál erosebb és vastagabb lemez.
Alkalmazási területe: Felhasználása minden olyan helyen javasolt, ahol a kivitelezés közbeni (pl. útépíto gépek munkájából) vagy a késobbi használatból adódó mechanika igénybevételek nagyok. Nagyobb igénybevételu térburkolatok, parkolók, utak, vasutak alatt stabilizáló hatású, növeli az altalaj terhelhetoségét, megakadályozza a zúzalékágy talajba fúródását és a burkolat ebbol adódó egyenletlen süllyedését ("nyomvályúsodását"). Használatával elkerülheto, hogy a különbözo ágyazati rétegek egymással elkeveredjenek. Nagy terhelésu vízelvezetések, földgátak, ipari hulladéktól szennyezett térburkolatok alatti merev felületszivárgókra (pl. TERRAPLAST® PLUS S8 lemezre) fektetve megakadályozza a drénlemez eltömítodését. Hulladéktárolókban biztosítja a rétegek elválasztását, valamint a vízelvezeto réteg, és a vízzáró szigetelolemez védelmét.
Beépítési szabályok: A TYPAR® leterítése elott el kell távolítani az aljzat összes olyan szennyezodését, ami az anyag átlyukasztását eredményezheti. A TYPAR® ollóval vagy éles késsel szabható. Ragadós agyagba vagy iszapba nem rakható. A lemezeket egymáson 30 cm széles egyszeru átlapolással toldani. Tartós napsugárzástól védeni kell.

Muszaki adatok:
                                        Egység    TYPAR® SF 49    TYPAR® SF56
Szélesség:                          m                  4,5                           4,5
Hosszúság:                        m                 100                          100
Egységsúly:                       g/m2            165                          190
Szakító szilárdság:            KN/m          12,0                         12,8
Szakadási nyúlás:             %                  60                            65
Pecsétnyomás állás          N               1740                        1970